sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Homo homini lupus

 Lähetin vaimolle kuvan (joka on siis Pinterestistä) 

Vaimo sanoi kuvan saatuaan:

- Kyllä. Paitsi ettet sä ole koskaan ollut rikki...

Totta.

Uskoa olevansa rikkinäinen, on aivan eria asia kuin olla rikkinäinen. Rikkinäisyyden roolia vetänyt, sille uskoutunut, sen valtaan päästänyt on kuin hajonneen naamarin kasvoilleen laittanut ja uskoo todelle että kyllä, olen rikki.
 
Pohjallahan on siis uskomus että olen rikki. Sitten lähtee korjaamaan tuota rikkinäisyyttä. Korjausyritys voi olla sosiaalinen, poliittinen, uskonnollinen, henkinen or whatever... ja siis ensin yrittää korjata jotain kautta, sitten jos se ei toimi siirtyy seuraavalle tasolle ja näin loputtomasti. "Jos jokin auttaisi..." Kaikki tämä on korjausyritystä ongelmaan, jota ei ole. Ja ihminen käyttää kätevästi koko elämänsä löytääkseen ratkaisun ongelmaan, jota ei alunperin olekaan.

Koko elämä opitaan ongelmallistamaan. Elämän on siis pakko olla ongelmallinen, ja koska sen täytyy olla ongelmallinen, siihen on ehdottomasti oltava ratkaisu. Elämän on oltava solmussa, joten se solmu on saatava auki.

Solmua ei tarvitse yrittää saada auki,
koska lanka ei ole solmussa.



1 kommentti:

Realitya asenteella

Katsomme vaimon kanssa paljon realityä. Keskustelemme paljon. Painamme mahdollisuuksien mukaan ohjelmia pauselle. Yleensä katsomme tallentei...